5 plugins die je leven makkelijker maken

Vind jij WordPress maar een gedoe?

Ja eh, eerlijk. Ik bouw dagelijks websites in WordPress en vind het soms ook een beetje omslachtig.

Daarom maak ik het mezelf (en mijn klanten) een stuk makkelijker én leuker gemaakt met deze 5 plugins. Oh enneh geen zorgen, al deze plugins zijn gratis.

1. Updraft plus Backups/restore

Staat alles soms ineens overhoop als jij werkt aan je website? Ik kan me voorstellen dat de paniek aardig toeslaat als jouw prachtige website niet meer werkt naar behoren. Je oksels beginnen te klotsen en in paniek benader je jouw webbouwer of hosting partij. Met een beetje geluk heb je snel iemand te pakken die de backup voor je terugzet .

Even hè, wat een gedoe! Dat moet makkelijker kunnen. Met Updraft Plus kan je met een klik op de knop een backup maken, die je zelf gemakkelijk terugzet. Bij ‘Instellingen’ kan je jouw backups koppelen aan je Cloud omgeving (Drive of Dropbox bijvoorbeeld) zodat je je website ook extern opslaat. Easy peasy lemon squeezy. 😁 Met droge oksels!

2. Simple page ordering

Word jij ook zo moe van eindeloos zoeken naar de juiste pagina’s in je pagina overzicht? Zet ze in een handomdraai in een fijne volgorde met de gratis plugin Simple Page Ordering! 😎 *

* Een fijne plugin voor georganiseerde mensen én chaoten!

3. Admin Menu Editor

Nog iets wat lekker chaotisch kan zijn is je WordPress Dashboard, vooral als je veel plugins hebt. Hier staat voor elke plugin wel een nieuw menu item waardoor je soms zelfs moet scrollen (!) tot je onderaan in je menu aankomt.

Niemand heeft daar zin in toch? Zet je menu items daarom op een logische volgorde met Admin Menu Editor! Hier kan je belangrijke items zoals updates en backups bovenaan plaatsen en dingen die je niet gebruikt (berichten als je geen blog sectie hebt bijvoorbeeld) verbergen. Vergeet niet om ‘Admin Menu Editor’ wel in het menu te laten staan, zodat je overal bij kan als het moet.

Oh enneh, voor de liefhebbers: je kan de icoontjes in je menu aanpassen. Dan wordt je dashboard ook gelijk een stukje gezelliger. 😊

4. Yoast Duplicate

Eerlijk: ik ben dol op WordPress. Maar even hè, waarom er geen ‘duplicate’ optie standaard is ingebouwd voor pagina’s en blog berichten is mij een raadsel. Gelukkig heeft Yoast, de fameuze SEO tool van Hollandse bodem, een duplicate tool ontwikkeld. Super handig om templates van sales, bedank- of blog pagina’s mee te dupliceren, dan hoef je er alleen nog maar nieuwe teksten en beeld in te knallen.

5. Pretty links

Persoonlijk heb ik een pesthekel aan lelijke links. Voor mijn klanten gebruik ik Google Meet en elke keer als er weer een link als www.googlemeet.nl/DLjf3194uSDN uitgaat doet het zeer. En toen was er Pretty Links! Pretty Links doet zijn (haar?) naam eer en helpt alle lelijke links de wereld uit. Je dropt je lelijke links in Pretty Links, en vervolgens kan je jouw domeinnaam voor de link plaatsen en zelf een ‘slug’ voor achter je domeinnaam aanmaken. Zo wordt er een redirect ingeschakeld.

Dit is overigens ook rete handig als jij in een klap een link die je op veel plekken hebt gebruikt wilt vervangen met een nieuwe link: via Pretty links stel je ook hiervoor gemakkelijk een redirect in zonder gedoe.

Je kan de plugins vinden bij ‘plugin toevoegen’. Moet je natuurlijk wel even de naam van de plugin intikken.

Nou lieve mensen, hopelijk heb ik jullie leven makkelijker gemaakt met deze 5 plugins. Zo niet dan hoop ik dat ik jullie wel een beetje heb vermaakt. Joe! 😁

Dit vind je misschien ook leuk

Help, keuzestress!

Lees nu deze blog. Stuur het anders door naar je moeder. Of bookmark ‘m voor later.

Meer lezen
Op vakantie? Zo maak je jouw website vakantieklaar

Geen klanten mislopen als je ligt te bakken op het strand? Met deze handige tips maak je jouw website klaar voor je vakantie!

Meer lezen
5 tekenen dat je toe bent aan een nieuwe website

Je weet best wel dat je een nieuwe website nodig hebt, maar wilt het gewoon zeker weten. Ik help je wel even, lief hè!

Meer lezen