One-page of all-in website: wat is de beste keuze voor jou
Toe aan een nieuwe website? Als je even rondkijkt dan valt het je vast op dat veel webdesigners in ieder geval deze twee opties aanbieden: een one-page website of all-in website. Wat is het verschil tussen een one-page en all-in website? Wat zijn de voor- en nadelen? Voor wie is een one-page website of all-in website geschikt? En hoe weet je wat de beste optie is voor jou? Ik ga het je vertellen in deze blog!
One-page website
De naam verklapt het stiekem al een beetje: een one-page website is je hele website op één pagina. Een one-page website is, net als een ‘gewone’ website, opgebouwd uit secties en heeft een menu. Het verschil is dat het menu bestaat uit interne links die verwijzen naar de secties op de website in plaats van andere pagina’s. Een one-page website is creatief, overzichtelijk en to-the-point. Je kunt er immers niet zoveel content op knallen als op een all-in website. 😉
Voor- en nadelen van een one-page website
Voordelen van een one-page website:
- Een one-page website zorgt ervoor dat je bij de kern blijft, en daarmee een rete-overzichtelijke website krijgt.
- Je geeft website bezoekers het fijne gevoel dat ze werkelijk alles hebben gelezen als ze bij je contactformulier komen.
- Omdat er geen andere pagina’s zijn op een one-pager is de laadsnelheid vaak ook hoger.
- One-pagers zijn gebruikersvriendelijker op mobiel. Dit is best relevant gezien meer dan de helft van het website verkeer via mobiel binnenkomt. 😉
- Tenslotte leent een one-pager zich er perfect voor helemaal uit te pakken met het design, en een sterk visueel verhaal te vertellen aan je website bezoeker.
Nadelen van een one-page website:
- Als je gaat voor een one-page website moet je wel echt kort zijn van stof.
- Zoekmachine optimalisatie is bij een one-page website is net wat lastiger. Dit valt wel te compenseren met een blog sectie, maar je moet wel echt wat harder je best doen.
- Je kunt op een one-page website minder reviews en stukken van je portfolio laten zien dan op een all-in website.
Voor wie is een one-page website geschikt?
Een one-page website is kort, bondig en creatief.
Een one-page website is geschikt voor jou als:
- Je werkt met één core dienst of product. Dit mag in diverse vormen natuurlijk, maar het is juist weer niet handig als je compleet verschillende diensten aanbiedt zoals websites én copywriting én Social Media Marketing.
- Je werkt als freelancer en een professioneel portfolio of visitekaartje wilt (en klanten vooral haalt uit je netwerk en Socials).
- Je een pakkende online aanwezigheid wilt voor een event (denk hierbij aan festivals, maar ook foodtrucks of bruiloften, en alles hiertussenin!).
- Je bent gestart met onderneme, online zichtbaar wilt zijn, maar nog flexibel wilt zijn met je aanbod.
- Je kort bent van stof. ;p
- Je veel diverse diensten of producten aanbiedt voor verschillende doelgroepen.
- Graag hoog wilt scoren in zoekmachines.
- Werkt met meerdere weggevers / Masterclasses / Webinars, etc. (eentje kan natuurlijk wel, die zet je in de footer ;)).
- Doelt op een passief inkomen (online cursussen e.d.), hiervoor kan je beter strategische sales pagina’s inrichten, hier is véél overtuiging voor nodig.
- Je niet kort kan zijn van stof. ;p
All-in website
Een all-in website is een website met meerdere pagina’s. Vaak is dit een home pagina, pagina(‘s) voor je diensten, een pagina over jou/je bedrijf en een contact pagina.
Voor- en nadelen van een all-in website
Voordelen van een all-in website:
- Je kan je héle verhaal op je all-in website knallen.
- All-in websites doen het beter in zoekmachines.
- Voor elke dienst of prodcut heb je een volledige pagina, waardoor je meer ruimte krijgt om te overtuigen.
- Er is voldoende ruimte om meer lead magnets als weggevers / Masterclasses / Instap producten op je website te plaatsen.
- Je kunt meer reviews en items in je portfolio delen (er is bij een all-in website namelijk een hele pagina voor je portfolio, i.p.v. één sectie).
- Een all-in website is, onder andere door de hoeveelheid pagina’s en content, aanzienlijk trager dan een one-page website.
- Een all-in website vereist een grote tijdsinvestering van jouw kant: er moet overal meer van komen (content, foto’s, etc.).
- All-in websites met véél pagina’s kunnen verwarrend werken als de navigatie niet goed wordt ingericht.
Voor wie is een all-in website geschikt?
Een all-in website is geschikt voor jou als:
- Je meerdere diensten en/of producten aanbiedt.
- Je veel lead magnets hebt als weggevers / Masterclasses / instap producten, etc.
- Je gaat inzetten op de vindbaarheid van je website in zoekmachines.
- Je een dienst of product aanbiedt dat veel overtuiging nodig heeft (eigen inschatting vereist).
- Je al een tijdje onderneemt, en klaar bent om de stap naar een all-in website te maken (of gelijk goed wilt beginnen ;)).
Een all-in website is niet geschikt voor jou als:
- Je onwijs kort bent van stof.
- Klanten al uit je netwerk / Socials haalt, en een online visitekaartje wilt voor je bedrijf.
One-page of all-in website: wat is de beste keuze voor mij?
Om het nog even simpel te verwoorden: een one-page website is de beste uitkomst voor jou als: 1. je start met ondernemen en je aanbod nog niet helemaal helder hebt, 2. je freelance werkt doet met een duidelijke core dienst (eigen inschatting vereist) of 3. een super creatief online visitekaartje wilt voor een event, een foodtruck, je bruiloft, etc.
Een all-in website is geschikt voor jou als je meerdere core diensten aanbiedt, weet wat je allemaal wilt vertellen, werkt met meerdere lead magnets of wilt opvallen in zoekmachines.
Wil je mijn eerlijke advies over wat het beste past bij jou? Stuur me dan een mailtje op info@liesjedigital.nl of DM me op the gram (toch net iets minder eng hè ;p).

Lies(je)
Met Liesje Digital help ik ondernemers met het bouwen en ontwerpen van toffe maatwerk websites. Benieuwd hoe ik je kan helpen? Bekijk de mogelijkheden voor een one-page of all-in WordPress website!
Meer lezen?

Wat werkt beter: je tarief onthullen na een sales gesprek of delen op je website waar iedereen het kan zien?

De eerste dag van het jaar zag ik mijn post voorbij komen op de feed van een ander. Benieuwd wat ik toen deed? Je leest ’t hier!

Waarom zijn reviews belangrijk en hoe zet je reviews strategisch in op je website?