6 x Hoe kies je een webdesigner die bij je past?

De markt is overspoeld met kundige webdesigners. Stuk voor stuk creatieve ondernemers die té gekke digitale kunstwerken op het scherm tot leven brengen. Jij ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe kies jij een webdesigner die bij je past?

1. Kennis en ervaring

Afhankelijk van jouw behoefte is het goed om te kijken naar de kennis en ervaring van een webdesigner. Denk goed na over wat je wilt en wat je belangrijk vindt. Dit gaat niet alleen over technische kennis, maar ook een webdesigner zijn of haar ervaring met een bepaalde doelgroep. Een webdesigner die zich richt op een doelgroep begrijpt sneller waar de behoeftes liggen en speelt hier beter op in. 😊

Er zijn bijvoorbeeld tech wizards die de website opbouwen met code. Hierdoor krijg je een onwijs snelle en onbreekbare website. Helemaal prachtig, maar dit kost heel veel geld en maakt het onmogelijk om zelf aanpassingen te maken. Bovendien is dit voor een zelfstandig ondernemer niet echt nodig.

Kies een webdesigner die aanbiedt waar jij behoefte aan hebt én de kennis en ervaring heeft om jouw droomwebsite te realiseren.

2. Prijs

Als je op zoek gaat naar een webdesigner heb je vast een prijs in gedachten. Mocht je al hebben rondgekeken, dan is het je vast opgevallen dat de prijzen voor een website uiteenlopen van €500,- tot €5000,-. Dit zit hem in de ervaring en kennis van een webdesigner, maar het prijsverschil zit ook vaak in het aanbod van een webdesigner.

Maatwerk websites from scratch ontworpen zijn bijvoorbeeld kostbaar, hier zit onwijs veel liefde en werk in. Met een basic template ben je veel goedkoper uit. 

Ook zit er veel tijd in de technische optimalisatie van een website, iets wat (geheel terecht) terug te zien is in de prijs.

Een goedkope website is niet onmogelijk, maar je moet je wel goed afvragen of dit is wat je écht wilt. Voor de bodemprijs krijg je namelijk vaak een basic template met allerlei mankementen. 

Houdt dit in gedachten, en maak je besluit niet enkel op basis van prijs. Als de prijs kwaliteit verhouding te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. 😉

3. Portfolio en stijl

Heb jij een bepaalde look en feel in gedachten voor jouw website? Laat je keuze voor een webdesigner sturen door de stijl waar je naar op zoek bent! Neem een kijkje in het porfolio en kijk of er websites zijn die je aanspreken. Laat je niet afschrikken als er toevallig eentje tussen zit die je niet mooi vindt, websites zijn heel persoonlijk. Maar, het is wel belangrijk dat jij de overall stijl van je webdesigner kan waarderen.

Tenzij je designer met alle stijlen kan werken natuurlijk. Hello, it’s me. 😛

4. Werkwijze en communicatie

Hoe belangrijk vindt jij de betrokkenheid van een webdesigner? Dit kan onwijs uiteen lopen: de ene webdesigner staat aan je zijde tijdens een website traject en betrekt jou in het proces, de ander gaat zelfstandig aan de slag en bewaard juist afstand. Er zijn webdesigners die je mag appen en DM-en, waar anderen liever enkel bereikbaar zijn via de mail.

Beide werkwijzes en communicatie stijlen zijn goed, maar het is wel belangrijk om voor jezelf na te gaan waar jij behoefte aan hebt.

5. Reviews

Heeft de webdesigner met wie jij wilt werken goede reviews op zijn of haar website of Google? Lees deze door en kijk of je hier punten ziet die je zelf ook belangrijk vindt. 😊 Ga ook in gesprek met andere klanten van de webdesigner: hoe hebben zij het proces ervaren? Zijn ze blij met het eindresultaat? Bevelen ze de webdesigner aan? Een website is een flinke investering, doe daarom je onderzoek voordat je met iemand in zee gaat.

6. Persoonlijke klik

Last but not least: check voor jezelf hoe belangrijk jij een persoonlijke klik vindt als je nauw met iemand samenwerkt. Een website is dé plek waar jouw  business samenkomt. Als dit heel persoonlijk voor je is en je dit graag naar voren wilt laten komen, dan is het belangrijk om een connectie te voelen met je webdesigner.

Als jij en je webdesigner dit niet voelen dan wordt het lastig jouw visie sterk naar voren te laten komen op een website.

Dit betekent niet dat je vriendinnen moet worden, maar hoe fijn is het om op dezelfde golflengte te zitten?

Zó kies je een webdesigner die bij je past

Stel vast welke kennis en ervaring jij behoefte aan hebt voor jouw project en trek een niet al te krap budget uit. Denk goed na over de look en feel die je wilt uitdragen en ga op zoek naar een webdesigner die dit kan maken. Lees reviews door en ga in gesprek met andere klanten van de webdesigner. Tot slot: ga voor jezelf na hoe betrokken je wilt zijn in het proces en welke waarde je hecht aan een persoonlijke klik.

Dit vind je misschien ook leuk

Op vakantie? Zo maak je jouw website vakantieklaar

Geen klanten mislopen als je ligt te bakken op het strand? Met deze handige tips maak je jouw website klaar voor je vakantie!

Meer lezen
Tarief op je website: wel of niet doen?

Wat werkt beter: je tarief onthullen na een sales gesprek of delen op je website waar iedereen het kan zien?

Meer lezen
Veilig internetten op reis

Een openbaar Wi-Fi netwerk is nooit écht veilig, met en zonder wachtwoord.

Meer lezen