Hoe kies je een webdesigner die bij je past?

Je hebt eindelijk besloten je website uit handen te geven aan een leuke webdesigner. Een mooie stap voor jou en je bedrijf.

En dan kom je er al snel achter dat er heel veel leuke webdesigners zijn. Hoe kies je een webdesigner die bij je past?

1. Webdevelopment vs. webdesign

Webdesign en Webdevelopment zijn twee compleet verschillende manieren om een website in elkaar te schuiven, elk met voor- en nadelen.

Webdevelopment is het opbouwen van een website vanuit code. Hierdoor krijg je een onwijs snelle en onbreekbare website. Helemaal prachtig, maar dit kost heel veel geld en maakt het  vaak lastig om zelf aanpassingen te maken.

Webdesign is het opbouwen van een website met hulp van een ‘pagebuilder’. Dit is software wat het bouwen van een website ‘gemakkelijker’ maakt, waardoor je als klant zelf ook gemakkelijk dingen kunt aanpassen. Dit kost minder tijd, en is daarom vaak budget vriendelijker dan een website opgebouwd in code.

2. Expertise

Afhankelijk van jouw behoefte is het goed om te kijken naar de kennis en ervaring van een webdesigner. Denk goed na over wat je wilt en wat je belangrijk vindt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een webdesigner veel ervaring heeft met een bepaalde doelgroep. Een webdesigner die zich richt op een doelgroep begrijpt sneller waar de behoeftes liggen en speelt hier beter op in. 😊

3. Prijs

Als je op zoek gaat naar een webdesigner heb je vast een prijs in gedachten. Mocht je al hebben rondgekeken, dan is het je vast opgevallen dat de prijzen voor een website uiteenlopen van €500,- tot €5000,-. Dit zit ‘m in de ervaring en kennis van een webdesigner, maar het prijsverschil zit ook vaak in het aanbod van een webdesigner.

Maatwerk websites from scratch ontworpen zijn bijvoorbeeld kostbaar, hier zit onwijs veel liefde en werk in. Met een basic template ben je veel goedkoper uit. 

Ook zit er veel tijd in de technische optimalisatie van een website, iets wat (geheel terecht) terug te zien is in de prijs.

Een goedkope website is niet onmogelijk, maar je moet je wel goed afvragen of dit is wat je écht wilt. Voor de bodemprijs krijg je namelijk vaak een basic template met allerlei mankementen. 

Houdt dit in gedachten, en maak je besluit niet enkel op basis van prijs. Als de prijs kwaliteit verhouding te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. 😉

4. Portfolio en stijl

Heb jij een bepaalde look en feel in gedachten voor jouw website? Laat je keuze voor een webdesigner sturen door de stijl waar je naar op zoek bent! Neem een kijkje in het porfolio en kijk of er websites zijn die je aanspreken. Laat je niet afschrikken als er toevallig eentje tussen zit die je niet mooi vindt, websites zijn heel persoonlijk. Maar, het is wel belangrijk dat jij de overall stijl van je webdesigner kan waarderen.

5. Werkwijze en communicatie

Hoe belangrijk vindt jij de betrokkenheid van een webdesigner? Dit kan onwijs uiteen lopen: de ene webdesigner staat aan je zijde tijdens een website traject en betrekt jou in het proces, de ander gaat zelfstandig aan de slag en bewaard juist afstand. Er zijn webdesigners die je mag appen en DM-en, waar anderen liever enkel bereikbaar zijn via de mail.

Beide werkwijzes en communicatie stijlen zijn goed, maar het is wel belangrijk om voor jezelf na te gaan waar jij behoefte aan hebt.

6. Reviews

Heeft de webdesigner met wie jij wilt werken goede reviews op zijn of haar website of Google? Lees deze door en kijk of je hier punten ziet die je zelf ook belangrijk vindt. 😊 Ga ook in gesprek met andere klanten van de webdesigner: hoe hebben zij het proces ervaren? Zijn ze blij met het eindresultaat? Bevelen ze de webdesigner aan? Een website is een flinke investering. Doe daarom goed onderzoek voordat je met iemand in zee gaat.

7. Persoonlijke klik

Last but not least: check voor jezelf hoe belangrijk jij een persoonlijke klik vindt als je nauw met iemand samenwerkt. Een website is dé plek waar jouw  business samenkomt. Als dit heel persoonlijk voor je is en je dit graag naar voren wilt laten komen, dan is het belangrijk om een connectie te voelen met je webdesigner.

Als jij en je webdesigner dit niet voelen dan wordt het lastig jouw visie sterk naar voren te laten komen op een website.

Dit betekent niet dat je vriendinnen moet worden, maar hoe fijn is het om op dezelfde golflengte te zitten?

Kies een webdesigner die bij je past!

Een toffe nieuwe website is een flinke investering. Neem daarom juist de tijd om een designer te vinden die écht bij je past voor het beste resultaat!

Twijfel je nog tussen een custom webdesign of een website template? Lees ook: Website template vs. Custom Webdesign

Lies(je)

Met Liesje Digital help ik ondernemers met het bouwen en ontwerpen van toffe maatwerk websites. Benieuwd hoe ik je kan helpen? Bekijk de mogelijkheden voor een one-page of all-in WordPress website!

Meer lezen?

Tarief op je website: wel of niet doen?

Wat werkt beter: je tarief onthullen na een sales gesprek of delen op je website waar iedereen het kan zien?

Meer lezen
Alles wat je wilt weten over reviews op je website

Waarom zijn reviews belangrijk en hoe zet je reviews strategisch in op je website?

Meer lezen
Wat is het nut van een FAQ op je website?

Een FAQ is een van de meest onderschatte secties op websites. Weten hoe je jouw FAQ slim inzet? Check this out!

Meer lezen

Toffe website laten ontwerpen en bouwen?